Algemeen Nieuws

Hieronder zijn de nieuwsartikelen terug te vinden.


KLIK HIERONDER OP ONDERWERP

In memoriam – Flora Zweers We hebben het droevige bericht ontvangen dat op 28 juni Flora Zweers is overleden. Flora heeft zich in de periode van midden jaren ’80 tot het begin van deze eeuw, lange tijd met hart en ziel ingezet als hoofdtrainster bij De Ward. Samen met haar man Gerard heeft zij het wedstrijdzwemmen bij De Ward op een hoger plan getild. De vereniging plukt hiervan ook nu nog de vruchten. Met de komst van Flora werd de wedstrijdgroep ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardige selectie, waarbij techniek, kwaliteit en doorzettingsvermogen hoog in het vaandel stonden. In die tijd zijn er vele successen behaald, waaronder diverse promoties in zowel de Nederlandse als Gelderse competities, vele podiumplaatsen op Gelderse en Nederlandse kampioenschappen, etc.
Flora was een betrokken en bevlogen trainster die veel waardering kreeg van zowel de zwemmers als de ouders. Ze wist op een juiste, eigen manier mensen te motiveren, maar vooral ook plezier in zwemmen te laten hebben. Samen met Gerard wist ze een zwemploeg te vormen die naast het zwemmen ook veel plezier had met elkaar. De beroemde jaarlijkse ‘kampen’, buitenlandse wedstrijden en andere nevenactiviteiten stonden gegarandeerd voor gezelligheid!
Voor al haar verdiensten werd Flora terecht in 2008 als erelid benoemd van De Ward.
Naast haar activiteiten voor De Ward is Flora ook nog een tijdje bondscoach geweest van de NOB afdeling vinzwemmen.

Hoewel Flora al een tijdje ziek was, kwam haar overlijden toch nog onverwacht. Namens het bestuur van De Ward spreken wij grote dank uit naar Flora voor alles wat zijn voor De Ward heeft betekend. Wij zullen haar blijven herinneren als een ‘icoon’ voor De Ward en zullen haar naam altijd in ere houden. Wij willen Gerard en haar dochter Monique veel sterkte wensen met het verlies.

Bestuur De Ward